Paradox Rift: Laatste update

SV4_Logo

Heey lezers!

 

Ongetwijfeld zijn er heel wat onder jullie enorm aan het verzamelen aan de nieuwe set van Pokémon, namelijk Paradox Rift. In deze set werden opnieuw heel wat mooie nieuwe kaarten vrijgegeven en zoals bij elke set zijn er de fan-favourites en de meest speelbare kaarten. Heel vaak zijn die kaarten ook net de zeldzaamste.

Aangezien de pull rates sinds het begin van Scarlet & Violet bij sommige producten heel wat schommelen en dit toch wel een grote set is, wilden we de cijfers er toch eens bijhalen en overlopen welke kaarten het meeste waard zijn op dit moment, welke de meest speelbare kaarten voor het spel zijn en wat de algemene pull rates zijn van de set. Zo weet je ook wat je allemaal hebt zitten in je binder.

Meest waardevolle kaarten

Hieronder de top 5 van meest waardevolle kaarten uit de set en de prijzen ervan op het moment van deze post volgens CardMarket.

  1. Roaring Moon ex SIR 215: Tussen de 75 en 80 euro
  2. Iron Valiant ex SIR 249: Tussen de 40 en 50 euro
  3. Groudon IR 199: Tussen de 45 en 50 euro (stijgende trend)
  4. Iron Moth GameStop Promo: 30 euro
  5. Slither Wing Best Buy Promo: 30 euro

Meest speelbare kaarten

Hoewel iedereen een ander deck samenstelt en een andere strategie heeft, zijn er met deze set heel wat kaarten die zeer vroegtijdig schade kunnen berokkenen aan je tegenstander. Verschillende websites zijn het over het algemeen over eens dat volgende kaarten zeer speelbaar zijn.

Iron Hands ex

Deze kaart wordt vergeleken met de Chien-Pao van Paldea Evolved. Het zou meta decks een stuk zwakker maken aangezien je met elke K.O. een extra Prize Card mag trekken. Dit is natuurlijk een heel groot voordeel.

Gholdengo ex

Dit is een handige kaart, zeker in de recentste jaren, waarin je heel wat synergetische strategieën kon vormen tussen Pokémonkaarten en Basic Energy kaarten. Elke keer het jouw beurt is, mag je een kaart trekken en je mag een extra kaart trekken als Gholdengo op actief staat.

Roaring Moon ex

Dit is de populairste kaart in de set. De SIR is de meest gegeerde kaart van de set voor verzamelaars, maar dankzij de aanval ‘Calamity Storm’ is hij ook zeer gegeerd voor spelers. Deze aanval op zich kan heel wat schade aanrichten bij de tegenstander en als je een Stadium kaart opgeeft, kan je nog meer schade berokkenen met Roaring Moon. Dit is zeer handig tegen de steeds krachtige Charizard-kaarten.

Counter Catcher

Deze kaart is zeer handig, zeker als je het onderspit aan het delven bent. Als je nog meer Prize Cards over hebt dan je tegenstander, mag je één van de Pokémon van je tegenstander op actief zetten. Dit creëert meer deck-interactie tijdens het spel en geeft je steeds een kans om toch de overwinning binnen te halen.

Professor Sada’s Vitality

Dit is een zeer sterke Support kaart. Niet alleen mag je tot 2 Ancient Pokémon kiezen en er Basic Energy kaarten uit je Discard aan toevoegen zoals je zelf verkiest, je mag daarna ook nog 3 kaarten trekken. Dit geeft je een grotere kans om je strategie uit te spelen en je tegenstander te verslaan.

Mela

Deze kaart zet je nog het best in nadat één van je Pokémon K.O. is geslagen door je tegenstander. Je krijgt dan even ademruimte omdat je Basic Energy kaarten mag toevoegen aan 1 van je Pokémon. Je mag ook kaarten blijven trekken tot je 6 kaarten in je hand hebt. Zeer handig als je net een kleine nederlaag hebt geleden.

Algemene pull rates

Of de verzamelaars het een goede verandering gaan vinden of niet, zal pas later duidelijk worden, maar Pokémon heeft wel wat gesleuteld aan de pull rates van Paradox Rift en vooral aan de pull rates van de hoogste Rarities (SIR, HR). Omdat je er hier minder van zal trekken en meer van de IR, DR en UR, blijven de algemene pull rates wel nog dezelfde, namelijk ongeveer 30%. Wat is dan de kans dat je van elke categorie iets trekt? Bekijk de stats hieronder dan even. Dankzij TCGPlayer en de 8000 packs die zij openden, krijg je een iets duidelijker beeld van je kansen.

Double Rares: 1 op 6 packs

Ultra Rares: 1 op 15 packs

Illustration Rares: 1 op 13 packs

Special Illustration Rares: 1 op 47 packs

Hyper Rares: 1 op 82 packs

Aangezien de set groter is dan de afgelopen 2 sets en dat de pull rates wat aangepast werden, zal dit het verzamelen van de set zeker niet simpel maken. Heb jij de set kunnen vervolledigen, dan horen wij dat graag! Stuur een foto/filmpje door of tag ons in je Instagram-/TikTokstory. Zoek je nog kaarten of heb je dubbele die je wenst te verkopen, kan je ook altijd bij ons terecht!

 

Heb je op- of aanmerkingen over de informatie in deze blog, mag je ons steeds contacteren en dan doen wij het nodige.

 

Tot de volgende keer!

 

Het WildCards Team