The end of an era

Crown Zenith

Welkom op de blog van WildCards!

Hier vind je hopelijk informatie over de nieuwe sets, de release data en meer. Indien er nog vragen zijn na het lezen van de blog, mag je dit aan ons vragen via een contactformulier of een mail naar contactformulier.

 

Zoals jullie wel weten is Crown Zenith de laatste set van Sword and Shield. Sinds 7 februari 2020 zijn er verschillende sets, expansions, … uitgekomen en na 3 jaar sluiten ze de achtste generatie af. In één van de volgende blogs zullen we nog wel uitbreiden over het hele Sword and Shield-era.

Crown Zenith is een zogenaamde ‘Holiday’-set. Dit betekent dat het niet alleen een leuke main set heeft, maar ook een trainer gallery. Deze speciale kaarten noemen ze de ‘Galarian Gallery’ en waren in de Japanse set Secret Rare Cards. Er zitten heel wat mooie en kustige kaarten in deze afsluiter van Sword and Shield. Ook is het leuk om te weten dat niet alleen 9 Full Art kaarten (GG26 t.e.m. GG34) samen een grotere afbeelding vormen, ook de 4 Secret Rare Gold Cards vormen samen een afbeelding. Dit maakt de kaarten zeer gegeerd onder verzamelaars.

De enige Secret Rare die niet werd toegevoegd aan de Engelstalige Galarian Gallery is de Full Art Pikachu (nr. 160/159). Deze kaart is dus de enige Secret Rare van de main set.

Crown Zenith is een set die niet alleen de spelers van het Pokémon-spel toespreekt omwille van de vele competitieve kaarten, maar dankzij de artwork in deze set trekt The Pokémon Company hiermee ook heel wat verzamelaars. De vele details, de doordachte achtergronden, de kleurencombinaties zorgen ervoor dat ook het oog zich kan verzadigen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Gold Cards meteen al aan hoge prijzen op de markt worden verkocht, met als koploper ‘Gold Card Arceus VSTAR’. Hoewel er in de Galarian Gallery geen enkele gegeerde Charizard-kaart te spotten valt, blijven ook deze fanatiekelingen niet op hun honger zitten. Charizard is namelijk terug te vinden op de achtergrond van de bijna zo populaire Mewtwo VSTAR. Verzamelaars van Charizard zullen ook hun geluk kunnen vinden in de main set waar ze de Charizard V, VSTAR, maar vooral de Radiant Charizard kunnen terugvinden.

Hier geef ik ook graag nog wat informatie over de pull rates van Crown Zenith. In totaal heb je bij elke booster pack 49% kans om minstens 1 Galarian Gallery, 1 Ultra Rare of 1 Secret Rare te trekken. Crown Zenith heeft de beste pull rates die we in lange tijd hebben gezien. Dus geniet er maar van!

Nog een aantal andere cijfers over de pull rates:

 

Tot de volgende keer!

Het Wildcards team