Scarlet & Violet

Pokemon_TCG_Scarlet_Violet_Logo

We zaten er al even op te wachten, na de aankondiging in november 2022, namelijk de nieuwe base set van The Pokémon Company. Na 4 jaar Sword and Shield komt er nu iets nieuws en een nieuwe set belooft heel wat veranderingen en hoop voor nieuwe dingen. Om te weten wat er nu aan de look en aan de benamingen is veranderd, kan je de blogpost ‘De grote veranderingen in Scarlet and Violet’ lezen. Voor meer informatie over de set zelf, release data en pull rates lees je hier best verder.

 

De base set

De set zelf bestaat uit 198 ‘reguliere’ kaarten en 60 secret rare cards. Aangezien de full art cards en illustration rare cards niet meer bij de reguliere set horen, zijn er dus veel meer secret rare cards dan in vorige sets.

Wat de meeste mensen willen weten, is welke kaarten het meeste waard zijn en welke kaarten het sterkst zijn. Zo weet je bij het opendoen van je packs waar je zeker naar moet uitkijken. Hieronder vind je een kort overzicht van de 2 top vijfs.

De kaarten uit de Engelse set die het meeste waard zijn:

 1. Miriam SIR: €40 à €50
 2. Miraidon EX IR: €35 à €40
 3. Koraidon EX IR: €30 à €35
 4. Gardevoir EX IR: €30 à €35
 5. Lechonk Stamped Reverse Holo: €25 à €30 (Promo Card)

In de nieuwe set zijn er veel meer sterke en speelbare kaarten en dit is zeker goed nieuws voor competitiespelers, zowel als de verzamelaars van de kaartenset.

De sterkste kaarten van de set zijn:

 1. Miriam SIR
 2. Miraidon ex SIR
 3. Gardevoir ex SIR
 4. Koraidon ex SIR
 5. Miriam UR

 

Release data

Ook interessant om te weten dat ook bij deze set heel wat nieuwe producten uitkomen. Zoals alle andere sets komen niet alle producten samen uit, maar worden deze gespreid. Wil je dus alle promokaarten verzamelen, kijk dus zeker naar alle verschillende release data. Het overgrote deel van de base set komt wel op hetzelfde moment uit, dus dan kan je meteen beginnen verzamelen. De producten die wij op onze website verkopen en vanaf wanneer je ze op onze website weet te vinden, vind je hieronder:

 

 1. 31 maart 2023

Op 31 maart komen er heel wat producten van Scarlet and Violet op de markt en dus ook op onze webshop. Dit is er een opsomming van:

 • Booster Box
 • Elite Trainer Box
 • 3 Pack Blister
 • Premium Checklane Blister
 • Checklane Blister
 • Build & Battle Stadium

Indien er producten zijn die dan uitkomen, maar niet op onze website staan, mag je altijd mailen naar contactformulier  en dan proberen we er speciaal voor jou aan te kopen.

 

 1. 14 april 2023

Ook al is dan Scarlet and Violet goed en wel uitgekomen. De producten die nog bij Crown Zenith horen, komen dan nog mondjesmaat uit, namelijk Morpeko V-Union Premium Playmat Collection komt midden april in de rekken.

Op dat moment komen ook de Crown Zentih 3 Booster Blisters with Pin uit. Ook hier kan je deze verkrijgen. Ga zeker een kijkje nemen bij de producten van Crown Zenith.

 

 1. 5 mei 2023

Op die dag komen de volgende Scarlet and Violet producten uit op onze webshop:

 • EX Cyclizar Box
 • Paldea Friends Mini Tins

Ook begin mei komen er nieuwe producten van Crown Zenith uit. Je kan vanaf 5 mei zowel de Shiny Zacian als Shiny Zamazenta Premium Figure Collection aanschaffen. Dit is het laatste product van Crown Zenith en dus ook het laatste product met de alom bekende gele randen! Het is dus zeker een leuk aandenken aan het einde van een era!

 

 1. Paldea Evolved SV2: Coming to you in June 2023!

Om meer over de tweede SV-set te weten te komen, houd je best de blogposts in de gaten want hier zullen we het zeker nog over hebben.

 

Wens je dus één van deze items aan te kopen, ga zeker eens een kijkje nemen bij de producten van onze webshop. Indien je een bepaald product niet terugvindt en dit toch nog wenst aan te kopen, vul gerust een contactformulier in en dan valt er zeker nog iets te regelen.

 

Pull rates

De boosterpacks en boosterboxen zijn wat duurder geworden dan voorheen, maar je krijgt ook wat meer voor je waar per pack. In de plaats van één reverse holo en een kans op een specialere kaart, krijg je 2 reverse holo’s en een holo (sowieso). Je kan dan wel een specialere kaart trekken op de plaats waar de tweede reverse holo zich bevindt en op de plaats waar er zich een holo bevindt. Het kan dus zijn dat er een zeldzamere kaart is op één van deze twee plaatsen, op allebei of dat er geen enkele specialere kaart bijzit. Onder de specialere kaarten rekenen we de Special Illustration Rares, de Illustration Rares, EX- cards en Hyper Rares. Voor de terminologie en verschillende categorieën kan je meer informatie terugvinden in de blogpost ‘De grote veranderingen in Scarlet and Violet’.

Hoewel je dus in principe meer zou kunnen trekken en meer waar krijgt voor je geld, zijn de pull rates eigenlijk niet zo buitengewoon goed. De fans en verzamelaars werden enorm verwend met Crown Zenith waar de pull rates heel hoog lagen, namelijk bijna 1 op 2. Voor Scarlet and Violet kan je rekenen op 1 pull op 3 of 4 packs. Dit lijkt natuurlijk heel slecht, maar laten we dit toch zeker relativeren door aan te halen dat deze pull rates zeker niet even slecht zijn als die van de Pokémon Go sets en Silver Tempest. Hoewel ze dus lager liggen, mogen we best tevreden zijn met deze pull rates nadat we zo erg verwend werden met de vorige set.

Hieronder nog een onverzicht van de pull rates per pack.

Graag zien we je terug bij de volgende blogpost. Indien je suggesties hebt over onderwerpen, mag je dit altijd laten weten via het contactformulier.

 

Tot de volgende keer!

Het Wildcards team